iki Nokta , Bir doğru

| 31 Mart 2007 Cumartesi

Sen ve ben sevgili..
iki küçük noktayız..
sen gitsen sağa..
Ben düşsem sola..
Sen yürüsen magribe..
ben yürüsem yesribe..
koşsakta yeryüzünde
vakit dolsa toprağa düşsekte
değişmez bir gerçek ki..
bu ömürde biter..
ancak iki noktadan
sadece bir dogru geçer..


31.03.2007μғқαвαқαи

Matematik sınavı esnasında gelmeyi başarabilen ilham perilerine teşekkürler zamanlama harikaydı :)

O Palyaço..

| 27 Mart 2007 Salı

Okudugumdan beri etkisinde kaldiğim nadir hikayelerden birisidir. O palyaço.. ve Düşündürür beni çaresizliği hatırlatır zaman zaman ve çoğu zaman.. ve bir palyaçonunda insan olduğu gelir aklıma üzülebileceği ağlayabileceği ve belki küfredip bir kaç duvara yumruk falan atabileceği.. kısacası biz gibi olabileceği gelir aklıma her ne kadar bi palyaçoyu kostümünden ayrı algılamakta zorlansamda..

Adamın birisi Doktora gider .. doktora gerekli halini arz ettikten sonra doktor muayene eder adamı ardından doktor yüzünde bir umutsuzluk belirtisi ile adama döner ve derki '' Bayım çok az bir ömrünüz kaldı diyebilirim ne yazıkki çok geç kalınmış olduğu için hastalık vücudunuzun tamamını ele geçirmiş korkarım ki ölüm yakındır '' bu sözleri duyan adam acı bir tebessümle yerinden doğruldu doktora teşekkür etti..Tam ayrılacakken odadan doktor seslendi bu sefer , sanki bir çözüm bulmuşcasına bir heves ve bir umutla.. '' Bakın evet ömrünüz az kalmış olabilir ancak umutsuz olmayın mutlu olun bugünlerde şu karşıdaki alanda kurulu olan sirkten bahsediyorlar.Bir palyaço varmış.. herkesi güldürmeyi başarabiliyor ve belli bir süreliğinede olsa insanlara üzüntülerini unutturabilecek kadar marifetli bir palyaçoymuş.. ben görmedim ama size tavsiye edebilirim isterseniz bu akşam bir gidin izleyin ''

Doktorun bu çıkışı karşısında Adam bir kez daha küçük acı bir tebessüm etti ve doktoru çok kısa bir süre süzdükten sonra cevap verdi :
'' Doktor.. O palyaço benim!!.. ''