K.V ?

| 10 Haziran 2008 Salı

Kurtlar vadisi izleyicisi malumdur ki en çok olan yerli dizi.. ve hatta eminim ki kendisinden daha farklı günlerde yayınlanan birçok tv dizisinden bile daha çok raiting i çakıyor .. Pana Film bence bu başarısını kuvvetli ve tutarlı stratejisine borçlu ..

Öyleki , KV çıkar çıkmaz tuttu ve ülkemizde tutan her programın taklitlerinin ekranda türemesi gibi KV ninde benzerleri türedi.. Mesela Sağır Oda , Arka Sokaklar , Kuzey Rüzgarı vs. gibi dizilerde aynı içeriğe yakın formatlardı ama tutmadı.. tutmamalarının bence ana sebebi şuydu ; Millet artık aşina olduğu yüzleri ekranda görmek istemiyordu.. mesela Kuzey Rüzgarı denilen dizide Oktay Kaynarca Kadir inanır vs. artık çoktan baymışlardı.. Millet yıllardır , yıllar yılı kadir inanırı hep aynı rollerde gördü ve sıkıldı bıktı. Ayrıca bir şeyin taklidi olmak o konuda taklidi olunanın gölgesinde kalmak demektir. alternatif olamaz bu sebeple diğer diziler hepsi elendi gitti. Kurtlar vadisinin elenmemesinin bir sebebide rollerini üstlenen oyuncuların oyunculuk yetenekleri cidden cok yüksek , bir kaç ufak tefek ayrıntı dışında yapmacık bir rol. yada role yakışmayan rolu kaldıramayan adam yok.. Heleki ikili dialoglardaki iğnemeler ve laf sokuşturmalarda işe ayrı bir tad katıyor.

Düşünün bundan 6 yıl önce Necati Şaşmaz diye birisini tanımıyordunuz , ama şimdi tanıyorsunuz K.V sebebiyle , Kuzey Yıldızı dizisinin jönü Kadir İnanırı bundan 15 sene öncede biliyordunuz oysa ki. ve şu bir gerçek senaryo çok orjinal ve cidden insanımız o senaryoda kendisinden birşeyleri buluyor..

mesela şu anda Polat'ın dizide kavgalı olduğu 4 aile kim sorusuna herkesin 3 aşağı 5 yukarı vereceği bir cevap vardır. mesela KVP den önceki KV'de herkes Çakırın Sedat Peker'i oynadığını Baronun bilmem kim olduğunu Cerrahpaşalı kardeşlerin Nuriş kardeşleri canlandırdığını falan anlatıyordu.. çünkü dizide herkesin takip ettiği güncel olaylara dem vuruluyor ..

Diğer dizilere baktığınızda , tamamen afaki gündemdende güncelden'de uzak hayali ürünler :) e haliyle komplo teorilerine yatkın Türk Milleti yermi ? yemez :)

K.V.P ise bugünkü çizgisi ile insanların kulakdan dolma bilgilerle'de olsa bildiği duyduğu şeyleri sağlam temeller üzerinde işliyor. mesela her ferdin bir derin devlet teorisi senaryosu az da olsa bilgisi ve hatta bu konuda bir düşüncesi vardır. ama K.V.P bunu görselleştirerek işliyor ve güncel olaylarada atıfta bulunanca ? insanlar tarafından tutuluyor..

K.V.P çoğu kesim tarafından şiddet içerdiği(!) sebebiyle eleştiriliyor falan.. ama alayı traş.. Sen kalk sinemada 70 yaşında Silvester stallone'un rambosuna 10 puan ver akıl ürünü K.V.P'yi yerden yere vur yemezler işte. Amerikan yalakalığını bi geçeceksiniz..

Adamlar lost most diye dizi yapar dizi ne kadar saçmada olsa 2 gizem varsa içerisinde hemen atlarsınız balıklama mevzuya izlemek için .. kendi milletinizden birilerinin yaptığı işe çamur atarsınız.. ne kadar gerçekleri sersede gözler önüne..

Şu aralar K.V.P ciddi konularda bence halkı bilinçlendiriyor.. Derin devlet , terör vs. gibi konularda kulaktan dolma olan bilgilerle bilinenleri canlandırıyor ekranda ve hatta dikkat ettiğim bir hususta şudur ki.. dizide terör örgütü ile derin devletin irtibata geçtiği bölümden bir kaç hafta sonra Ergenekon ile terör örgütü arasındaki organik bağ ispat edildi..

K.V.P işleniş tarzı ile olsun bence üstlendiği bir misyon varsa o misyonla dahi olsun diziden daha çok insanlara gözlerinizi açın çağrısı..

Zira bugünlerde K.V.P de ucu gösterilen her mevzunun gerçek hayatta boy boy haberlerini alıyoruz..

K.V.P tabi birilerinin gizli planlarını ifşa ettiği için bundan memnun değiller , ve hatta sene içerisinde Amerikada yayınlanan bildiride ırkçılığı körüklediği ve kaldırılması gerektiği yönünde rapor hazırlanmıştı. :)

Umursadık mı hayır ? ..

ve hatta alın size bir komplo teoriside benden olsun , Bence K.V , teşkilat tarafından yada çok iyi gizlenmiş olan milletperver bir güruh tarafından bu milletin cidden gözünü açmak için hatta gerçekleri göstermek için vizyona girdi :)

Bir sonraki yazıda , K.V.P nin arka planda kalan ama önemli olan unsurlarını ele alabiliriz ..

Chauw şekerim..

Şu şekerim lafıda dilime dolandı Burjuva Fuat'tan :p