Yeni Bir Siyasi yüz..

| 19 Ocak 2009 Pazartesi

Sabah gazetesi yazarlarından Engin Ardıç'ı çok düzenli okumasamda haber sitelerinde yada bir vesile ile önüme gelmişse gazete mutlaka bi göz atarım. Aslında adama çoğu konuda hak veriyorum. mesela dünkü yazısı şahaneydi.

Engin Ardıç dünkü yazısında kötü adamlara yol gösteriyor. AKP'den kurtulmak istiyorsanız öyle kapalı kapılar ardında laga luga yaparak bu iş olmaz. Sıkıyorsa şayet bir parti kurarsın , bir lider bulursun , diksiyon sahibi halk tarafından sevilen ve partin sahaya iner. seçimlere katılır halka kendisini tanıtır. İnsanları ikna eder ve ülkeyi AKP'den daha güzel yönetebileceği hususunda ışık verir ve AKP ancak böyle safdışı kalır diyor özetle yazarımız Engin Ardıç . 
Ben bugün biraz bu yazı üstüne düşündüm cidden zor iş ancak heptende imkansız değil. mesela AKP'yi sevmeyen güruh bir parti kursa diyeceğiz ama onlarca parti kuruldu sonuç maafiş. Yaşar Okuyan'ın HAKPAR'ından , Yaşar Nuri'nin HYP'sine Mümtaz Soysal'ın BCP'si , Cem Uzan'ın Genç Partisi , Doğu Perinçek'in İP'i en çok göze batan AKP karşıtlarıydı ancak havalarını aldılar. Ateşli söylemleri karalamaları , demokrasiyi sadece kendilerine biçmeleri nedeniyle başkalarına demokrasi hakkı tanıyan AKP'yi yok etmek istemeleri bu nedenleydi çünkü demokrasi ve özgürlük sadece onlara özgü olmalıydı . onlara göre AKP kara türk'ün partisiydi ve halka beyaz türklerin sahip oldukları hakları vaad ediyor ve bu yönde eylemler ortaya koyuyordu ve bu açıkça memnuniyetsizlik demekti. ve AKP'yi durdurmak için en bilinen ve kendilerinin ustası olduğu en iyi bildikleri yolu seçtiler katakülle ! darbe dediler olmadı , kapattırmaya çalıştılar olmadı, şimdi ise Ergenekon soruşturması üzerinden bindirmeye çalışıyorlar AKP'ye nida ise çok aşina ve belli neymiş efendim ömrünü memleket hizmetinde geçirmiş paşalardan , devlet görevlilerinden terör örgütü mensubu olmaları beklenemezmiş bu AKP muhaliflerini sindirme hareketiymiş. Neden olamıyormuş ? paşa olunca bir insan tövbe haşa peygambermi oluyor ki kusursuz olsun ! Anayasanın 10. maddesi herkes yargı önünde eşittir eşit muamele görür diyor. ama siz öyle demiyorsunuz siz herkes kanun önünde eşittir ama paşalar ve bize yakın olanlar hariç diyorsunuz. 
Bir dönem Ergenekon'a şiddetle karşı çıkıp silah olmadan nasıl darbe yapılacak diye bas bas bağıranlar şu aralar ortaya çıkan cephanelerden sonra oldukça dut yemiş saksağan modundalar. Cephaneler kimlerden çıktı görevde olan yarbaylardan emekli olan emniyet müdürlerinden, yani emekli olsa paşa lakabıyla anılacak ve tanınacak kişilerden üstelik başbakan'a suikast planı dahi bulundu. Şimdi sen kalkacaksın diyeceksin ki bu insan ömrünü üniforma altında vatana hizmetle geçirdi bundan terörist olmaz. oldu öpüp o güzel yanaklarından bide başımızın üstüne koyalım bari. bulunan lav silahlarıda pul koleksiyonu niyetine artık.. içinde çiçek yetiştiririz hatıra olsun.. öylemi ? Nedense benim bu düzmece ört bas etme olayını hiç yiyesim yok. 
Neyse işte AKP'yi devirmek isteyenler bu güruhun mensupları. (dillerinde memleket Atatürk bayrak edebiyatı ki kendilerinin bu değerleri bile anladığını düşünmüyorum bana kalırsa sadece arkasına saklanıp kendilerini bu değerlerin getirdiği nimetlerin yegane sahibi sanıyorlar.İşte ortak çıkmasınıda bunun için istemiyorlar.) ve bu güruh AKP için her yolu denedi ama çözüm bulamadı. ve neyseki artık CHP'ye alternatif bir lider adayları var ve Engin Ardıç'ın bahsettiğimiz yazısındaki o öngürüyü yerine getirebilecek tek kişi bencede o . Gerçi Ergenekon'un avukatlığına soyunmuş olan Baykal avukatlıkta kendisi ile yarışacak birisini gördüğü için üzülürmü yoksa sevinirmi bilemesekte bizim karanlık amcalara lider adayı önerimiz 


zaten partiside hazır sayılır. YARSAV başkanıydı . YARSAP yap sen bunu Yargıçlar Savcılar Partisi olsun bunun adı. sonra YARSAP'ı papatya çiçeği gibi düşünelim öyle papatyalı falan bi amblemi olsun bu partinin. Sonra ekranların karşısına elimizde bir papatya ile geçelim seviyor sevmiyor yapalım. SAP'ınıda saydığımızda seviyor çıkmışsa oylarımızı eminağaoğluna verelim.

Ondan daha iyisinimi bulacağız. 

Askerden kaçmak için sahte çürük raporu onda (eşinin genelkurmayda çalişiyor olmasının kanaatimce bu işte hiiç etkisi yok)

Medya zaten arkasında DTP başkanı nurettin demirtaş'ın asker kaçağı olduğunu bas bas bağırarak haber yapan malum medya nedense YARSAP genel başkanı eminağaoğluna hiç ilişmiyor. dolayısıyla diyebilirizki sayın genel başkan medyayıda yanına almış. ne kaldı geriye yerel teşkilatlar. 

ondan sonracıma bir diğer husus askerle arası iyi. az öncede belirttiğimiz eş durumundan asker'in eniştesi sayılır. dolayısı ile asker için eminağaoğlunun seçilmesi güzel bile sayılabilir. böylece iktidar aile içinde kalacaktır.

TÜSİAD fln bu işe ne der ? valla doğan medya sahiplenmişse Aydın doğan'ın kızı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın başrollerinde bulunduğu tüsiad denilen dernek öperde başının üstüne koyar böyle cici başkanı.

Kaldıki eminağaoğlu , ergenekon mevzusunda utanmadan soruşturmaya o güzelim burnunuda sokmuştur. Sabih Kanadoğlunun evi yasal bir şekilde aranırken gitmiş evde arama esnasında bulunmuş belkide yargısal süreci etkilemiş sonrada medya karşısına çıkıp basın toplantısı düzenlemek suretiyle alenen ve nefret kin dolu bakışlarıyla yargıya saldırmıştır. ve bunu yaparken üzerinde YARSAP başkanı olması suretiyle Savcı cübbesi vardı. 

İşte AKP karşıtları için iyi bir genel başkan profili , çamura yatma konusunda uzman. çeşitli vasıfları ile ideal , özü sözü bir mesela bir toplantıda kimse hukuktan kaçmamalı hukukun üstünlüğü karşısında cumhurbaşkanı bile yargılanabilir diyor. hemen ardından Sabih kanadoğlu yargılanamaz demeye getiriyor. bu kadarda dürüst ve güvenilir.

kaldıki bünyesinde masonları dahi bulundan CHP bu işe bir bakıma sıcak bile bakabilir. zira Eminağaoğlu Lions klupleriylede içli dışlıdır ödüller alır falan yaani. (anladınız siz onu) 

Evet kısaca adayımızı tanıttık :) Oylarımızı başkanımıza çok görmeyelim arkadaşlar. herkesin desteğini aldı bir milletin desteğini alamadı. eğer biz destek vermezsek yarın kalkar millet nankör derse hiç şaşırmayın ;)

Oy verme hususuna gelince, valla oy vermem ama , caanı gönülden isterim. o sivri burnunun tam orta yerine bodozlamadan kafayı koyarak o burnunu gözlerinin tam ortasına gömmeyi..

Biraz asabi gördüm kendimi ama neyse toparlarız.. 

0 yorum: