Herseyden biraz..

| 13 Mart 2009 Cuma

Malum bu aralar bazı sebeplerden (sınavlar,işlerin yoğunluğu vs.) çok fazla yazma fırsatı bulamıyorum ve gündemin gerisinde kalabiliyorum :) Bunun çözümünüde şöyle buldum bir yazı yazarım herşeyden biraz içine koyarım :) begenen alar geder , begenmeyen bırakar kaçar :p


Batı İslama Yelken açıyor ,

Efenim bir çoğunuz okumuşsunuzdur. Vatikan yaptığı araştırma neticesinde İslami Bankacılık modelinin en düzgün sistem olduğunu bu şekilde olmayan para üzerine ticaret yapılmadığını , faiz yüküyle bireylerin ezilmediğini ayrıca bankaların ve ülkelerin hayali borçlar ödemek durumunda kalmayacağını belirterek dünyayı sarsan global krize çözüm olarak "İslami Bankacılık Modeli"ni gösterdi.
Ki bunu herhangi bir batı ülkesi değil hristiyanlığın kalbi olan vatikan dedi.. Ülkemizde faizsiz kazanç sistemi ile bankacılık yapan bankalar "Bank Asya, Kuveyt Türk, Türkiye Finans, Albaraka Türk" 

Yani neymiş. bir elin parmaklarından daha az sayıdaki banka , avrupaya bankacılık dersi veriyormuymuş ? veriyormuş.. Bu durumda diğer bankalara ne düşüyormuş ? 
- Ne düşecek halt yemek düşüyor ( dediğinizi duyar gibiyim )

Kaldı ki , Faizsiz kazanç ile alakalı işlemi olmayan , batı bankacılığı diyebileceğimiz bankacılık yapan Garanti Bankası 2001 yılında batmak üzereyken bu bankanın Kuveyt Türkten borç alarak kurtulduğunu, kendisi gibi faiz sistemli bankalardan borç almadığını hesaba katarsak , görmüş oluruz ki düşene vurmanın şart olduğu bankacılık gibi sistemde bile gün gelince herkes kendisi gibi olmayan sırtını yaslayabileceği güvenli bir liman arıyor.. 

Yassah! Brother..

Yine geçtiğimiz hafta gazetelerden bazılarına ve internet haber sitelerinin tamamına yakınında yankı uyandıran bir haber , Norveç tam 106 yıl sonra bu yıl (isveç'ten hemen sonra isveçi örnek alarak) topraklarında fuhuş yapılmasını yasakladı , ve hatta bu kanunu öyle bir noktaya taşıdı ki norveç vatandaşı olan birisi ülkesi dışında bir yerde fuhuş yapsa ve yakalansa ülkesinde de dava açılabilecek..
norveç'i kutlamak lazım böylelikle , norveç sokaklarda ezilen harcanan bedeni üzerinden sermaye edilen kadınları kurtarmak adına ciddi ve etkili bir adım attı. Tayvan , Tayland , vietnam , filipinler gibi uzak doğu ülkelerine sex turizmi yapacak olan vatandaşlarınada dünyanın öbür ucunada gitseniz elim yakanızda yakalarsam 3,5 yıl içeri tıkarım dedi. Norveçin Dagbladet gazetesi yaptığı ankette ülkenin %79'unun bu kanuna sıcak baktığını %5'in olumsuz yaklaştığını %16'lık kısmında çekimser olduğunu bildirdi.. 
Görüyoruz ki Vatikan İslam'ın Emek, Sermaye ve Kazanç sistemini , Norveç ise Ahlak sistemini örnek alıyor.. İslam dini ise fuhuşu yasaklayalı 1400 seneyi geçiyor :) 
Ülkemizdeki burjuvalar , sosyeteler , kaşarlar , godomanlar zina gibi yüz kızartıcı ve gazetelerde sunuluş biçimi halkın içinde intiba kaybına sebep olucu bir suçtan savcılık koridorlarında sürünmesin diye ise bizde fuhuş serbest ! niçin Batılılaşmak adına.. Oysaki doğru olan batılılaşmak değil doğruya yaklaşmak , olması gerekir.. 
Sonuçta dünya yuvarlak(ımsı) ve batınında batısında doğunun doğusu var.. İşte buda kaynağı haktan bir kitap olan Kur'an- Kerim'de Rahman suresinde Allah'ı anlatan bir ayette " iki doğunun ve iki batının rabbidir" anlatılıyor.. ama bizim batı yandaşları batının daha batısında doğunun olduğunu göremiyor hemde 1400 yıldır!

Tüsiad şaşırma sabrımızı taşırma!

Efenim zenginler klübü Tüsiad bu ekonomik krizde IMF ile Hükümetin anlaşması için hükümete salvo üstüne salvo yapıyor.. Neymiş efendim amerikanın bile dayanamadığı bu krizde IMF ile anlaşmak şartmış ülke konjonktürü bunu gerektirmekteymiş falan falan.. tırı vırı hikaye..
Tırı vırı diyorum çünkü cidden öyle , aslında ülkeyi memleketi insanları falan düşündükleri yok varsa yoksa kendileri.. Devlet IMF'den borç alacak niçin ? ayağını yorganına göre uzatmayıp plansızca borçlara giren büyük oynuyoruz dünya devi oluyoruz bönlüğü ile sermayesini heba eden koç, sabancı, doğan, boyner vs. gibi şirketlere vermek için . Diyelim IMF den para alındı bu şirketlere verildi. bu borcu geriye kim ödeyecek ? tabikiDevlet, Peki kimin parasıyla? SENİN BENİM VERGİMLE!! 
En amiyane tabirle.. IMF piş , Tüsiad'a düş. Düş demişken sanırım Tüsiad'ın IMF den para alınması isteğide tatlı bir düş olarak tarihin tozlu topraklı sayfalarında kalacak.. 
Zira Rusya devlet başkanı Putin ve Medvedev borç dilenen rus holdinglerine hareket çekti "zamanında har vurup harman savurdunuz şimdi başınızın çaresine bakın halk sizin günah keçiniz değil" dercesine.. Ülkelerin ekonomi politikaları artık zenginlere toz kondurmamak üzerine değil, halkı korumak üzerine , bu durumda burjuvaya en kral hareket çekilmiştir!

Seçimlerin En iddialı Partisi

Şimdi Siz muhtemelen seçimlerin büyük bir çoğunlukla AKP-CHP arasında yer yer AKP-DTP arasında ve çok nadiren AKP ile diğer partiler arasında geçeceğini düşünüyor olabilirsiniz. Mesela Eskişehir ve Ordu AKP-DSP arasında geçecek Ankara , İstanbul gibi şehirlerde AKP-CHP arasında geçecek , Kilis Adana gibi illerde ise AKP MHP arasında ve Urfa Diyarbakır gibi illerde AKP-DTP arasında geçecek diye düşünebilirsiniz.. Ama dikkatinizden kaçan bir parti var ve Türkiyenin büyük bir çoğunluğunda halk onları destekliyor(kendilerine göre) , hatta öyleki her gittikleri yerde binlerce kişi tarafından karşılanıyorlar , küçümsememek lazım kendilerine ait medyaları bile var bir gazete çıkartıyorlar ve bu gazeteye göre 2007 genel seçimlerinde %40'dan fazla oy alacaklardı (madem %40'dan fazla oy alacaktın be adam nede gazeten 3bin 4bin satıyor). Bu partinin yayın organı olan gazete her nüshasında aynı kişiyi ve aynı şeyleri yazıp aynı şeylerden bahsediyor.. ve tek projeyi kendilerinin ürettiklerini vad ediyorlar. kimden mi bahsediyorum ? İş Aş Haydar Baş sloganıyla yola çıkan Yeni Mesaj isimli müsfette yayınlarda herkese çamur atıp kendileri çalan kendileri oynayan ve kendilerini Türkiye'nin en karizması sanan BTP bu seçimlerin en ideal partisi tek geçiyoruz ! :)

Bana öyle geliyor ki Ergenekon Operasyonu biraz yön değiştirecek olsa İP'den sonra sıra BTP'de gibime geliyor.. Bu parti bana pek öyle temiz işler peşinde gibi gelmiyor. Tribünlere çok oynuyor ama her defasında çabaları boşa gidiyor.. seçim öncesi halkın nabzını yokluyoruz diye sokakta kendi adamlarına kime oy vereceksiniz diye soruyorlar ve "tabiki BTP" gibi yapmacık cevaplarla kendi kendilerini kral ilan etmeye çalışırken soytarı oluyorlar farkında değiller.. Güzel tarafından bakacak olursak siyaset gibi ciddi bir işte espri kaynağı olmaları.. iyi bişey.

Siyaset Beyaz Perdede , Beyaz Perde Siyasette o zaman Siyasiler nerede?

Recep İvedik 2 filminin vizyona girişi yerel seçimlerden takriben 1 ay öncesine falan tekabül etti. Tamda Siyasiler meydanlara inmişken sırf isim benzerliğinden dolayı Deniz Byekal Başbakan'ın isminin Recep olmasından dolayı başbakana "Recep İvedik" benzetmesi yaptı. 
demeye kalmadı ki Hatay'da AKP mitinginde AKP'li vatandaşlardan cevap niteliğinde iki pankart geldi CHP'ye , birisinde "ben hiç iktidar olamadım anne" diğerinde ise "acıların çocuğu küçük Baykal" yazılıydı.. 

Ne diyelim efenim.. her şakanın altında bir gerçek arayacaksak en acı gerçek CHP'nin başına gelen sanırsam.. Ne gelmiş diye soracak olursanız derim ki 

Deniz Baykal gelmiş daha ne gelsin ? :)

Kaldı ki , bir şarkı yüzünden benimde ismimle çok dalga geçilmiştir çocukluğumda :) "Grup Vitamin" namıyla boy gösteren 3 kişiden terennüm eden bu grup ismaail diye bir şarkı yapmıştı. hani hepinizin bildiği mutfakta birimi var ismaaail fln diye bir şarkı.. bir çok ismailin bedduasını almışlardır.. ve grup zaten hazin bir sonla parçalandı gitti. Grupta en nefret ettiğim ve hayatımı zindan eden sese sahip solist trafik kazası ile öldü gitti. grup dağıldı bitti.

Demem o ki , kimse ismini kendi seçemez.. ama geleceğini kendisi inşa eder. Başbakan ismini kendisi seçmedi.. ama Baykal kaderini kendisi çizdi. bu günleri elleri ile kendisi inşa etti. Zavallı Baykal.. acıların siyasetçisi.. bir yüz yıl daha yaşasan ve bir yüz yıl daha CHP başkanı olsan bir yüz yıl daha iktidar kelimesi senin geçmişinde asla bulunmaz :)

0 yorum: