Yunanın anladığı , içimizdekilerin Anlamadığı

| 14 Haziran 2007 Perşembe

Hep dediğimiz bir şey var o eski camlar artık dibinde Paşabahçe yazan bardak oldu. ABD ile köprüleri 1 mart tezkeresi ile atmış bulunmaktayız.Zira Eğer o teskere geçmiş olsa ABD Iraka kuzeyden güneyden girecek işi kolaylayacaktı.Ve Kuzeyde Bağdata giden yoldaki o küçük tepecik kandil dağıda düpedüz edilecek yol açılacaktı. Ancak Türkiye Komşuluk hakkına binaen , Ayrıca yurttaşlarının Amerika ya olan o büyük nefreti ile ve sağduyusu ile Tezkereye No dedi ! İşte bunun için sıradaki parça tüm amerikan yönetimine gelsin . Rahmetli Esmeray'dan Gel teskere gel teskere bitsin bu çile.. diye onlar şarkıyı dinlerken biz konuya devam ediyoruz. Tezkere çıkmadı ABD mutlak bir zaferden oldu çünkü sadece güneyden ve tek cepheden girmiş olmasının bedelini hala ödüyor. Buna nasıl kanaat getirdiğimi soracak olursanız .Irak Cumhuriyet muhafızları ve şiiler kuzeye sarktılar.. Ve milis çatışmaları başlattılar hala devam ediyorlar. ABD akvaryumdaki köpekbalığı diyebiliriz ama piranha sürüsünün arasındaki Köpekbalığının dişleri ve gücü ne kadar fazla olursa olsun sadece iskeleti ile ayrılabilir o akvaryumdan.. işte bunun için Sam amcanın mutlak bir zaferi kaybetmesinin , ve milyar dolarları bulan savaş zayiatının verdiği asker zayiatının aslında mimarı bir bakıma Türkiyedir. Çünkü Türkiye kuzeyden girmeye evet deseydi Sam amca rahat bir soluk alacak ve ırakı iki yakadan kıstırıp boğmak istediğini boğacak boğmak istemediklerine de hayat hakkı tanıyacaktı. Kuzey Cephesini Türkiye unut ! dediği gün aslında amerikanında mağlubiyete merhaba dediği gündü. Çünkü bu iş sadece güney cephesi ile olmazdı. Kuveytten körfezden kalkan savaş uçaklarının Bağdata gelişi bir dert gidişi bir dert . uzak mesafeler ve marifeti yürekte bilekte değil teknolojide arayan amerikan johnyleri teknoloji ile değil yürekle galibiyet alınabileceğini çok geç öğrendiler.

Bu açıdan bakıldığında amerika açıktan söylemese de Amerikanın ırakta bugün bulunduğu durumun mimarı Türkiyedir. ve Amerika bunu asla kabullenememiş sindirememiştir. Kendisi ile beraber kendisine ait olmayan bir savaşa girmeyi reddeden Türkiye'nin başına çorap örme organizasyonunu da PKK ile gerçeklemektedir..

PKK ile Türkiye'ye saldırmak , Türkiyeyi bir nevi bu batağa çekmek istemek Sam amca için önemlidir zira kendisi o çöplükten çekilirken arkada bir temizlikçi yada kendisinin pisliğini temizleyecek bir Müttefik(!) görmek istemektedir. Bunu diplomasi yoluyla asla dile getiremezler zira bu çalkantılı günlerde iç meseleler yüzünden kimse ne bush'un nede onun moron balığı suratlı yardımcısı Condelezza'nın bu teklifini umursamaz salla geç 6. yola der bitirir konuyu ve diplomatik yollar tıkanır kalır.Bunun için bu kanalı denemeye bile lüzüm görmeyen amerika olayı şiddetle çözmek istemektedir ve bunun içinde milletin bam teline basma damarını kudurtma meramındalar.Zira çok iyi biliyorlar ki Ülkeyi Beyaz türkler yönetmek istese de tabandaki Siyah Türkler savaştan kaçmayacak ve bunun baskısını yapacaklardır buda beyaz türkleri savaş kararı almaya itecektir. plan bu siyah türklerin duygularına hitap etmenin yoluda amerikanın bir türlü anlayamadığı anlayabilmek için onlarca Türklerin kan örneklerinde gen arayıp bulup açığa çıkartmak istediği Şehitlik kavramıdır.Şehitliğin ne olduğunu bilmemelerine rağmen bu ülkede şehitliğin ne olduğunu herkesin bildiğini iyi bilen amerika Türkiyeyi o pisliğe çekmek için bu kutsal makamı kullanmak istemiştir. İşte günümüzün operasyon düzenlensin meramı da bu sebeptendir. ABD toplantılarda basın toplantılarında şurda burda Irakın toprak bütünlüğü şu bu deyip bunu istemez gözükmekte olsa da aslında köpeğin kemiği istediği gibi keşke Kuzeyden Iraka girseler diye arka planda kıvranmaktadır. Olay tamamen ters psikoloji mantığı.. Yani bakkalın önünden geçerken küçük çocuğun babasına '' benim canım çikolata istemiyo ki bana çikolata alma baba ben istemiom ki '' diyerek babasının aklına çikolatayı sokabilme isteği neyse amerikanın bugun söylediği o Irakın toprak bütünlüğü muhabbetide tamamen Türkiyenin aklına operasyon fikri sokabilmek istemesindendir.

Türkiye bu tuzağa içteki ulusalcı / ülkücü ortaklığında düzenlenen yaygara ve kışkırtmalara rağmen bizzat aldırmamıştır. İşte bunun için bölgeye özel kuvvetler sevk edilmeye başlamıştır. ve PKK tutuşmuş ateşkes ilanı fln gibi kendince bu süreçten yırtma yolunu seçmeye çalışmıştır. Bu akıllı hamle ne abd tarafından ne barzani pkk talabani üçgeni tarafından beklenmiyordu.Bu hamle ile alayı köşeye sıkışmış ve diplomasi bunun çözümü silah değil barış vs gibi söylemlerle ortam yumuşatma yoluna gitmiştir.ama bu dk dan sonra Türkiye bunu yemeyecektir. Özel kuvvetlerin önemini ise şu şekilde ifade edeyim. PKK nın sığınak ve depo olarak kullandığı bir mağaranın duvarında kürtçe yazı kendisinden sonra oraya gelecek olan teröristleri bi nevi uyarmak için önceki teröristlerce yazılmış. Yazı şöyle..

Karşında asker varsa bekle büyük bir gürültü devam eder çünkü şarjörü bitirene kadar sıkacaktır.Bitirince git sen kafasına sık.

Karşında komando varsa ses duymazsın ve yanındakilerin tek tek düştüğünü görürsün hemen kaç.

Karşında Bordo Bereli varsa artık senin için çok geç bildiğin dua varsa oku , Çünkü sen daha nefes alamadan ya mermiyi yiyeceksin yada o kafana silahı dayayacaktır.

Türkiyenin oraya göndereceği 1000 tane özel kuvvetler askeri , Orada atmosferi alt üst eder . Zira geçmişte kandile PKK nin merkezine sızıp adam çıkarttıklarını ve PKK lıların bunu ancak sabah farkettiğini biliyoruz. ve Hatta geçtiğimiz sonbaharda Barzaninin yeğeni sözde başbakan Neçirvan Barzaniyi alıp 3 gün sorguladılar ve başına çuval giydirip postaladılar amerika koruyor olmasına rağmen ruhları bile duymadı.Neçirvanın Türkler tarafından alındığını Neçirvan geri geldiğinde başındaki Çuvalın üzerindeki '' Made in Türkiye '' yazısından anlamışlardı.Ki yine bilinen bir örnek ki Kardak krizini bilmeyen yoktur. Yunanlı komandolar çıktı bayrak dikti ve bayrağın 4 tarafında 24 saat nöbet tuttular. Ancak sabah baktıklarına Bayrak Türk bayrağı olarak değişmiş ve başında da 4 Türk vardı.. Bunu bilen PKK ateşi kesmeyi elbette kendi korkusundan gerekli gördü.

Gelelim başlığa.. Elin yunanlısının anladığı neydi.. Yunanın anladığı şu Türkiye Artık ABD nin güdümünde ve onun silah arkadaşı değil sadece Stratejik Müttefiki.Oda dostlar alışverişte görsün hesabı..Bununla alakalı Ensonhaber.com sitesinde geçen haberin bir kısmını alıntılıyorum.

http://www.ensonhaber.com/news_detail.php?id=57592

haberin tamamı üstteki Linkten incelenebilir , Biz sadece son kısmını alıntılıyoruz oda aşağıda..

TÜRKİYE ARTIK SADIK BİR MÜTTEFİK DEĞİL

Her halükarda, bugüne dek Türkiye ile ilgili edindiğimiz, "Amerikalıların
itiraz etmeyen jandarması ve sevgili çocuğu" olduğu imajı ile aynı zamanda Amerika'nın "yenilmeyen süper güç" imajı artık "öldü".

Bugüne kadar bildiğimiz dünya yok artık. Amerika sonrası dünya döneminde yaşamaya başladık bu içinde bulunduğumuz bölgeyi de etkileyecek. Bu güne dek tanıdığımız dünyanın artık sonunu yaşıyoruz bu da, Türkiye'nin nasıl olsa kritik önemde rol oynayacağı farklı bir jeopolitik dinamizm demektir.

ENSONHABER.COM/ÖZEL HABER

Anlamayan arkadaşlar için Jeopolitik dinamizm , bölgede önemi büyük ve bölge kararlarını etkileyebilecek kadar güçlü bir ülke demek..


Örnek mi lazım ?

Bknz : Kıbrısta Rum kesimi Amerikayıda yanına alarak Akdenizde petrol aramak için ihale açıp akdenize kıyısı olan italya yunanistan gibi ülkelerde dahil olmak üzere 8 ülkeden teklif istedi. Ankaranın Rum kesimine ve diğer ülkelere tek bir telefonu yetti.Rumlar ısrar edecek oldular Akdenizde donanmanın bir kez tur atması Rum kesimin sesini soluğunu kesti.. Bu davranış karşısında rumları ikiz kardeşleri olan yunanlılar bile ezeli rakipleri ve düşmanları olan Türklere rağmen savunamabilme cesaretini gösteremedi..

Zira kim nederse desin bir gerçek var ki Küçük karlofça anlaşmasından beri Uyuyan DEV artık uyanıyor. İşte bu bütün vaveyla ve gürültü patırtı panik ve saldırı bunun için.. Güçlü Türkiye istemeyenler içten ve dıştan bastıracaklar. Gençliğe hitabedeki dahili ve harici bedhahtlarınız olacak sözü aynen hayat bulmuştur. Ancak hepsinin şah damarı kesilip hayatı sona erecektir.Türk milleti atalarının tarih boyunca üstlendiği vazifeyi yakında tekrar omuzlayacaktır..

0 yorum: