Aklımın Fikrimin Gizli Dehlizleri..

| 10 Temmuz 2007 Salı

Bu aralar ya ben aklımı zorluyorum.. Yada aklım beni zorluyor.. Bilmiyorum bunda sıcak havaların ve sıcağın sebep olduğu baş ağrılarının payı varmıdır. Bu sıcaklar aklımızın buzlarını eritti ve daha once hiç girmediğimiz kıvrımlara adımlar atar ve aklımızın farklı boyutlarınımı keşfeder olduk ama bir gerçek var ki bu aralar çok dalgalı ve deli fikirlerle boğuşuyorum.. somut sonuçları hiçbir zaman olmayacak yada ispat edilemeyecek ve belki sadece ütopik birer komplo teorisinden öteye gitmeyecekler.. ama her zaman düşünülmüş olarak bir yerlerde biriktirilecekler..

Dün , Yarın , Bugün nedir sizce ? Dün dediğimiz şey aslında dün değilse ? yada Dün oldu dediğimiz bir olay hiç olmamışsa fakat siz bir ilaçla yada herhangi bir faktör sayesinde aslında dün olmamıs olanı sanki olmus gibi sanıyorsanız ?

Ya Biz Şizofrensek.. olduğunu sandığımız şeyler sadece hayal dünyamızın çöplüğündeki birikintilerse..

Ya birgün hiç beklenmedik birşey olurda ve birden bire çok ünlü çok zengin ve herkesin gözü önünde çok popüler birisi olursak hayat ne gibi birşeye benzer ki.. Herşeyi satın alabilme gücü mücadele etmeden elde edebilme hissi sanki biraz dokunmaz mı ruhumuza ve geldiğimiz ortama..

1-2-3-4 ... diye gidiyor sayılar.. peki neden biz bir sayısına bir demişiz. neden bir sayısını iki diye isimlendirmemişiz ? yani bire bir dememizin sebebi nedir ? neden sayılar 2-1-3-4.. diye gitmez. neden bir dediğimiz sayıya biz iki yada beş dememişiz ?

yada değer dediğimiz şeyi atfeden nedir. Altın insanlar için değerlidir , elmas değerlidir ama tut ki elmastan sadece bir karbon eksik bağ oluşturan kömür değersizdir. Altının altın oldugunu elmasın elmas olduğunu ve değerli oldugunu kim neye göre belirlemiş.. Birisi çıkıp bu sarı parlak şeyin adı altın olsun ve bu çok değerli olsun mu demiş.. ve bu deli kuyuya taşı atarken arkasından 40 akıllı neden sadece baka kalmış ? .. Gümüşü altından daha değersiz yapan nedir. Mesela inek eti almaya gidersiniz 2 .çeşit inek eti vardır adam der abi şu 5 lira bu 10 lira neden dersiniz abi der bu ovada yetişen hayvan bu besi hayvanı.. her ikiside inektir her ikiside ettir ama fark vardır. Altınla gümüş için böyle bir ortak payda yoktur altın altındır. gümüş gümüştür. ama gümüşü daha degersiz yapan nedir. ikisinide olusturan altın elementleri olsa diyebiliriz ki birisinin altın elementleri az bag yapmiş saglam olmamiş degeri düşük olmus.ama birisi altın oburu gumus alakasıda yok ..

ve acaba bütün istanbuldaki her apartmanın her bahçenin her parkın her üst ve alt geçidin kısacası istanbul sınırlarında olan her merdivenin basamaklarını uc uca eklesek ne kadar uzunlukta olur ve kaç basamağı olur ki..

Daha önce istanbulda oturan insanların sahip oldukları koltukları uc uca eklediğimizde 3300 km civarında bir uzunluk yaptığını bulmuştuk..

Belki istanbulun merdivenlerini uc uca ekleyip aya çıkarız.. Peki dünya dönüyor.. Ay dönüyor ay ve dünya güneşin etrafında dönüyor.. bu kadar oynak zeminde uc uca eklediğimiz merdiveni nasıl aya denk getireceksek :)

----

Düşünmek ata binmek gibidir. Ya sizi istediğiniz yere götürür. Yada istediği yere götürür..

----

Şimdilik ne düşüncelerim beni bi yere götürüyorlar neden benim istediğim yere gidiyorlar.. biz tam ortada bir yerdeyiz. papazı fena bulduk .. ve kavgaya fena tutuştuk.. kazanan kim olursa o götürecek diğerini...

----

Kimbilir belkide içimde iki tane ben vardır.. kavga ettiğim belkide kendimdir. savurduğum salvolar ve yumruklar aslında kendimedir..

-----

Belkide yoktur ben var sanıyorumdur..

-----

soldan soldan geliyorlar canım.. Alışacağız..

0 yorum: