3 kral , 300 spartalı , sıradaki film ve holywood

| 1 Nisan 2007 Pazar

Maalesef bir gercek varki oda istesekde istemesekde bu dünyanın süpergücü amerika.. ve yeryüzünde oyun onun kurallarına göre oynanıyor.bu çoğumuzun malumudur. Ancak benim düşündüğüm farklı şeyler var.. son günlerde izlediğim 300 spartalı ile alevlenen düşünceler..

--

Malumunuzdur ki Amerika bir ülkeye ya silah ile girer ( örn:irak) ve bu zor olan yoldur. Yada amerika girmek istediği yere Holywood ile girer bu ise kolay ve tatlı yoldur. Hem istediğinizi elde edersiniz hemde kahraman ilan edilirsiniz. ve dikkatimi cekmiş bir özelliktir her amerikan filminde en az bir karede amerikan bayraği tüm görkemi ile sallanır(!) ve genelde bu filmin ilk sahnelerinde olur. ve filmlerde genelde söz konusu bayrak ve milletperverlik olduğu zaman en salak sarhoş vasıfsız ve zavallı amerikalı bile en az rambo kadar kahraman olabilecek gücü kendisinde bulur (Bknz : indipendence day , kurtuluş günü)

ve amerikan filmlerinin bir özelliği vardir genelde amerikan devletinin politikalarına parelel ötesi derecede sadık olmalarının yanında , amerikan askeri stratejilerini birebir yansıtırlar . Evet ciddiyim amerika ne yapacaksa bunu en az bir kaç yıl öncesinden sinema yoluyla ipucu vererek dünyaya duyurur.işte mantık bu ve bunun üzerine pratik bir kac örneklendirmeye bakalım.


1) amerikan filmlerinde genelde terorist , suçlu ,kaçakçı vs gibi tiplemeler nedense ya esmer tenlidir(zenci yada latin) yada müslümandır.(çünkü amerika latinleride müslümanlarıda sevmez.işin açıkcası ne latinler nede müslümanların coguda amerikayı sevmez.örn : iran,venezüela,mexica,ırak,filistin,peru,kuba,Türkiye vs.)

2)amerikan filmlerinde kahramanlarımız nedense hiçbir zaman müslüman olmamiştir.Yahudi olduğu filmlerde vardir ama asla bir müslüman kahraman olmamiştir.müslüman kahramana yardım eder ama yinede başrol olmamiştir hiçbir zaman.ve bunun yanında çoğunlukla iyi bir rol bile verilmemiştir.(amerika sevmediği kişiler süper işler yaptiğinda eger bunu silemiyorsa üstünü karalar. ya kendisi kahramandir ya istediği birisi kahramandir ama amerikanın sevmediği birisi 4x4 kalitede işte yapsa kahraman olamaz)

3)filmin konusu ne olursa olsun filmlerin en az %80 inde mutlaka bir sevişme yada cinsel içerikli sahne vardir. filmin konusu savaş , ekonomi vs ne olursa olsun mutlaka en az bir sahneyi araya bir yere monte etmişlerdir.(Ahlaki çöküntü sağlamak hedeflenmiştir.Amac bu tür islama ve ahlaka aykırı şeyleri ön plana vererek biz böyle yaşiyoruz ve cokta mutluyuz imajı ile insanları temelden yıkmak zedelemek ve inandıkları değerlere bağlılıklarını azaltmaktır.Çünkü bu şekilde en önemli bağ koptuktan sonra geriside çorap söküğü gibi gelecek ve toplum istenen amerikancı kıvama gelecektir.işte bu vazife için içimizdeki amerikalılar görevlidirler.Örn:Doğan medya grubu desek yeterli)

ve şimdi 2000 yılından 2007 yılına kadar olan dönemden bir kaç filmi inceleme altına alacağız ve bunu gerçek hayatla kıyas edeceğiz.

---

3 kral

George Clooney, Mark Wahlberg ve Ice Cube gibi oyuncuların rol aldığı "Three Kings", bir grup maceraperest Amerikalı askerin Irak'ta yaşanan Körfez savaşının son günlerinde, çölün belirsiz bir noktasında gömülü duran altınları bulma mücadelelerini anlatıyor. Buldukları bir hariyayla altına ulaşacaklarını düşünen kafadarlar, yaptıkları yolculuk sırasında beklemedikleri olaylarla karşılaşıyorlar. Savaşın karmaşık atmosferinden, kahramanlık yaparak çıkmaları ellerindeki tek seçenek.

Bu film 2002 yılında vizyondaydi.
Soru : amerika irak çölüne ne zaman girdi ? cvp: yanılmıyorsam 2004 ,
Soru : Filmde askerler çölde ne ariyorlar ? cevap : Altın..  
Soru : Amerika irakda ne ariyor ? Cevap : Siyah Altın..

300 Spartalı

Filmde Sparta Kralı'nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan'ın Persler'e karşı birlik olmasını sağlar. Sparta Kralı Leonidas ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes'in büyük ordusuna karşı duruşu başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.

Soru : Filmde spartalılar kimlerle mücade ediyor? Cevap:Persler yani iranlıların atalarıyla..
Soru : Amerika ıraktan sonra kime sinyal yakıyor Cevap : iran
Soru : Filmde spartalıların mücadelesi ne için? Cevap:Demokrasi,özgürlük
Soru : Amerika gittiği yere ne götürdüğünü savunuyor ve neyi götürmeyi vaad ediyor? Cevap: Demokrasi , özgürlük
Soru : Spartalıların tavrı yunanistanda birlik olmayı sağlamişmidir? Cevap : Evet
Soru : Amerika bugün dünyayı irana karşi birlik olmaya cagiriyormu? Cevap : Evet


Sıradaki film..


önce irak , sonra iran konulu filmler.. ve aynı paralelde gelişen siyasi konjoktur..ve hatta olayın en başina donecek olursak önce rambo Afganistanda afganları kurtarmişti.ardından amerikada talibandan kurtarmişti..

Sıradaki filmin adını size veremiyorum.Müneccim değilim ama konusunu hemen verebilirim.

çanakkale savaşları esnasında dünyanın yenilmez armadasi müttefik güçler çanakkaleden girmeye çalişmişlar ve coğrafi konum itibariyle olsun.. karşılaştıkları savunma gereğiyle olsun muvaffak olamamişlardi. Baktılarki batı kapısı kapalı . Başka bir kapıdan türkiyeye girmek gerekiyor..orası neresi doğu kapısı.. doğu kapısı kârlı bir kapıdır. kapının önündeki irak ve irana girilirse Türkiyeye girilmeden önce hem moral hemde zenginlikler elde edilir denildi pentagonda .. iraka girildi. irana girilecek sonra sira kimde Suriyemi ? Türkiyemi ?.. Cevap: Suriye :)

Çünkü : Amerika Türkiye ye girmeden evvel yanıbaşinda müttefiki olmayan ve kendisini sevmeyen savaş esnasında tavrından emin olmadiği birisinin savaş alanında bulunmasını yada savaş alanına yakın bir yerde bulunmasını istememektedir.

ve bingo Holywood suriyeyi'de boş gecmemiştir. Syriana(suriyeli) diye bir film cevirmiş ve uzaktanda olsa suriyeyede göz kırpmıştır.. Türklere gelince.. Onlarında dünya çapında imajını bozmak ve kötü tanıtmak için gerekli çalişmalara başlanmiştir.Şöyleki Karayip korsanları isimli sacma ve fantastik filmin 3. filminde Türk korsanlar figuru ele alinmiş ama korsanları oynayacak Türk(ler) bulunamadiği için Türk korsanları Faslılar oynamıştır.

Ee ne var bunda alti üstü bi filmde bi ayrinti diyenlere dipnot: Türkler tarihin hiçbir döneminde yağmacı çalıcı yada talan edici bir tutum sergilemedikleri gibi bu kriterlere sahip olan korsanlıklada hiçbir zaman alakaları olmamiştir.Bizzat denizlerde korsanliği bitiren Türklerdir.

şimdi sizce neden dünyanın dört bir yanında denizlere kıyısı olan ve denizciliği ile ön planda olan yüzlerce ülke varken korsanlık rolü türklere layık görüldü.. ?

en başta 3 madde saymiştik neydi 2. si ;) ?

Extra Dipnot : peki bütün bunlar sayildiği gibiyse neden amerika , ortadoğu kudüs ve filistin ile ilgili bi film yapmiyor ?

Extra Cevap : yapmadiğini kim söyledi Bknz:Kingdom of Heaven(Cennetin kralliği) müslümanlar hakkında belki en tarafsiz film sayilabilir ancak o filmde bile sanki Haçlı zihniyeti haklıymış gibi lanse edildi. ve film resmen bir Haçlı propagandasi ve fazlasiydi..

0 yorum: