Bıkkınlık noktasına gelmiş , mide bulandıran

| 2 Nisan 2007 Pazartesi

Evet artık yeter. Açıkcası bıktım.. ve film izlemekten soğudum ya ben çok abartı şekilde hata avcısı oldum yada yönetmenler aşırı umursamaz oldular ve filmlerde film hatalarına cidden çok göz yumar oldular..

Film izliyorsunuz.tadı damağinizda kalamıyor çünkü her an bir hata olacakmiş ve gözünüze batacakmiş gibi bi his ile izliyorsunuz.Gladyator de Russell Crowe'un ölüm sahnesinde prenses ölmek üzere olan gladyatorun başini dizlerine alir. ve gladyator huzur içinde huzuru mahşere giderken gözleri açık kalır. prenses eliyle ölen gladyatorun gözlerini kapatmak ister ve bunun için elini kaldirir ve gladyatorun alnından aşağıya dogru yavaşça sürükler amac gladyatorun gozlerini kapatmaktir.ancak gladyator nasıl bi ölü gladyatorse daha El gözlerine ulaşmadan daha alnındayken hemen gözlerini yumuverir(ve bu oyunculuk en iyi erkek oyuncu oscarı aldı!!!)

Truvayı izlersiniz evlere şenlik 70 küsür tane hata var.. güneşin batıdan doğması gibi bi kıyamet alametini bile filmin içinde hatayla da olsa bi şekilde bulundurmuşlar. Tebrik etmek lazım..

Er Ryan ı kurtarmak zaten başlı başına bi komedi.. amcalar tanklara gizlice yapişkana batırdıkları bombaları koyacaklar.Tankta daha once başarisiz olan sahnelerden dolayı yapişkan izleri var.yani resmen daha once oraya 10 kere o bombayi yapiştirdiklari ve yonetmenin stop stop olmadı tekrar ediyoruz dediğini iki kere iki dört edercesine kesin görmüş gibi biliyorsunuz.

Başka bir sahnede daktilo ve masa var karargahta komutan sinir olur masadaki kagitlari yere savurur odadan cıkar yanında daktiloyu kullanan karakter(uphamm)de vardir.cıktıkları gibi hemen geri donerler bi bakmişsin kağitlar yerde yok .. oha diyosun yani.. savaş alanında temizlikci kadın var sanki ofis temizler gibi alanı temizliyor..asker başka bir askeri bicaklayarak oldurecek bicaği sokacaği yere çarpi koymuşlar tebeşirle.. yuh diyosun abi..

Acı hayat diye bir dizi izlersiniz , hani sizden birisidir Jön sevilen bi adamdır. konu kitch olmusdur fln fln gibi sebeplerden izlersiniz işte ailecek öle bi dizidir. Bir sahnesinde Esas oğlan ve esas kız gecenin bi vakti dişaridadirlar.kar yağar.. pardon kağit demek istemiştim kağitlar öyle bi güzel kesilmişki.. ebatlarından kağit oldugunu anliyorsunuz oda yetmezmiş gibi kareli defterden kesildiklerini bile görüyorsunuz.. Jönümüz hatuna sinir oluyor.. 2 adım öteye gidiyor aaa kar fln yok.. kardeşim kar belki dinmiştir.. iyide az once yer gök kardı. 2 adım ötede denize muassır yazdan kalma bi akşam havası.. ve yerde bile bi tane kar yok. Ki artık replikleri kro edebiyati ile özdeşleşen sana gelmediğim gün öldüğüm gündür tarzı mide bulandirici ve sürekli tekrar eden her bölümde bölümün yarısını işgal eden sahneler resmen kusmuk tadı vermeye başladı..

Bruce Willis amca Jackal isimli filmde profesyonel bir kiralık katili oynamaktadir. Güneş gözlüğü ile dolaşirken dürbünle bakar bi yerlere.. hayret güneş gözlüğü ile bakarken bile sanki gözlüksüzmüş gibi görebilir. merak ediyorum acaba doğuştan gelen bi kabiliyetmi onunkisi yada nesnelerinde ardını görebiliyormu ? ve profesyonel katili oynamak için kastığı kadar değilse bile beş te biri kadar profesyonel oyuncu olmak için kassaymiş yetecekmiş..

Bide kendini bi dışkı sanmayi bile aşmiş karakterlerimiz var.. Örneğin Gaffur tiplemesi ile bi yerlere gelen populer olan ve '' Rolun üstüme yapişmasını sevmiyorum '' diyen ve bunu kabul etmeyen bu konuda kendisine sorular soruldugunda ukalaca tersleyen bir karakter var bizim televizyonlarımızda.. 1.45 boyuyla en son çiçek taksimidir nedir uyduruk bi dizide gördüğüm o günden sonra Gaffur tiplemesine kadar varliğini unuttuğum yer cücesi pigme.. kalkmiş istemem sol cebime koy dercesine aslında gaffur rolu bana bişey kazandirmadi diye ağzi yalan söylerken içinden Allahtan bu rol geldi yoksa aç kalacaktık dediğini duyar gibi oluyorum..

Bunun yanında güzel filmlerde yok değil tabi..

mesela bi Esaretin Bedeli.. var ki.. tam bi baş ucu filmidir..

Bi Monte Cristo kontu var ki.. ne zaman izlesem içimdeki Gaz meganizması 10 kat fazla çalişir ve coşarım müthiş gaza gelirim :)

Mesela bi Kapıdaki Düşman filmi var ki.. hakkaten süper mevzu.. süper oyunculuk kusursuz çekim teknikleri..

Daha ne diyeyim işte yapan yapiyor , yapamayanda mide bulandiriyor..

Dipnot : Mide bulandirici seviyede hata yapanlara bakarsanız ya oscar almişlardir.yada en iyi oyuncular olarak kabul edilirler.. hatasiz süper oyunculuk sergileyip müthiş film cekenlere bakarsınız adamların adlari bile duyulmamiştir.. Buradanda Holywood un işi ne kadar bildiğini siz çıkartın artık.. ;)

0 yorum: